TÉRBURKOLÁS


Tisztelt Érdeklődő!


Ha térkövezne, ha szép és időtálló térburkolatot kíván kertjébe, udvarára, akkor jó helyen jár.

Hívjon fel bátran, mert kedvező áron vállaljuk utak, parkok, járdák, kocsibeállók térburkolását.

Legyen Ön is Partnerünk 2024-ben.

GARANCIA

Cégünk a térburkolat lerakási feladattól függően garanciát vállal, melyről írásos dokumentumot állítunk ki a munka végeztével.

A térburkolatok lerakási munkákat a szerződésben előre meghatározott áron végezzük. Nincsenek rejtett költségek, és egyéb díjak. Részletek a kivitelezési szerződésben.

Természetesen mindig lehet olcsóbb térkövest találni, de tartsa szem előtt az itt leírtakat, s ha valami hiányzik, gondoljon arra, érdemes-e pár ezer forintot spórolni ma, és több tízezret kifizetni a javításra, helyreállításra holnap. A térburkolás egyfajta útépítés, ezért itt csak szakszerű munkavégzésnek van helye.

TEVÉKENYSÉGEINK

Parkolók komplett kivitelezése

A földmunkától kezdve, a szegélykövezésen át, a kész térburkolat elkészítéséig.

Járdák térburkolása

Legyen az kerékpárút, gyalogos járda, vagy egy útszakaszon belül a kettő elkülönítése, térburkolással ez is kivitelezhető.

Lépcsők készítése

A lépcsők többféle kivitelben is elkészíthetők. Csak gyalogos közlekedésre alkalmas járdák vagy kivitelezhető még gyalogos- és kerékpáros vagy mozgássérült közlekedésre.

Szegélykövezés

Különböző méretű szegélykövek vannak: kis kiemelt szegély, méteres kiemelt szegély, süllyesztett szegély, K-szegély, vagy az egyre elterjedtebb Steinfix rendszerű láthatatlan műanyag kerti szegély.

Térburkolatok

Komplett kivitelezését vállaljuk családi házak térkövezésének. A földmunkától kezdve az esővíz elvezetésén át a szegélykövezésig.

KIVITELEZÉS

Amikor Ön megkeres térkövezési igényével, időpontot egyeztetünk, és felkeressem egy ingyenes felmérés elvégzése céljából. Ekkor beszéljük meg, hogy milyen térburkolat kerül majd lerakásra, milyen terhelésre kell számítani, milyen megoldások lehetségesek.

Fontos a személyes kapcsolat kialakítása, hiszen egyrészt jelentős beruházás előtt áll, nyilván fontos Önnek is, ki fogja a kivitelezést végezni, másrészt egy több évtizedre szóló fejlesztést fog végrehajtani, ezért fontos, hogy megfelelő bizalom alakuljon ki.

Ezután a munkaterület felmérése végeztével kiszámításra kerül a szükséges anyag mennyisége. Majd az elkészült ajánlatot részletes magyarázatokkal elküldjük Önnek e-mailben. Ezt követően nincs más teendő, mind meggyőződni az ajánlat tartalmáról és elfogadni azt. Szerződéskötés miatt egy újabb találkozó szükséges, ahol a munkálatok megkezdésének időpontját is egyeztetjük.

Kitűzés: A térkő burkolat helyét közösen, a terveknek megfelelően kijelöljük ezáltal már előre elképzelhető a leendő terület formája. Gyakran előfordul, hogy valamilyen okból ilyenkor még módosítani kell a korábbi elképzeléseken, ha erre van lehetőség.

(Bontás): Ha korábbi lecserélni kívánt felület adódik, azt ebben a fázisban végezzük el.

Terület kialakítása: A terület alapjának helyét ki kell ásni. Az alap mélysége függ a terület adottságaitól és a várható terhelés mértékétől. Az kitermelt rétegvastagság kb 25-30 cm.

A föld kitermelése lehetőség szerint géppel történik, saját munkagéppel rendelkezünk.

Egy 100 nm-es területből kb. 30-35 köbméter föld termelődik ki. Ezt a föld mennyiséget általában megrendelőink kérik elszállítani, melyet saját teherautókkal tesszük. (Igény esetén a kitermelt föld a helyszínen maradhat.)

Szegélyek elhelyezése: A burkolandó felületet szegélyekkel kell határolni, ahol más határoló nincs telepítve. (Pl. ház oldalfala, esetleges kerítés, stb.)
A szegélyek helyének kiásása kézzel történik. A kiválasztott szegélyeket beton ágyazatba helyezzük, ezzel megfelelő tartást biztosítva annak.

Alap készítése: A térburkolat alá teherviselő alapot kell készíteni. Ennek alsó rétege a CKT beton réteg, mely biztosítja, hogy a térkövezett terület évtizedekig biztosan álljon a helyén, ne süllyedjen, ne változzon meg a felület.

A teherviselő alapra kerül az ágyazó réteg. Ehhez a kivitelezendő terület tulajdonságához képest,0-4 szemcseméretű sódert, esetenként 0,2-0,5 kő őrleményt használunk. Az ágyazó réteget lehúzó léccel alakítjuk ki 3-4cm vastagságban, erre a felületre rálépni már nem szabad. Mind az teher hordó alapréteg, mind az ágyazó réteg lejtése a majdani felület végleges lejtésével azonos.

Térburkolat lerakása: A lehúzott tükörre kerül a térkő. A lerakás során ügyelni kell a pontosságra, ugyanis a végső eredményt ez nagy mértékben befolyásolja. A szükséges vágásokat pontosan kell elvégezni a kívánt eredmény elérése érdekében.

A terület finiselése: A térkő lerakása és az összes vágás elkészítése után következik az utolsó munka fázis. A fugák kitöltése, melyet vízáteresztő rétegrend esetén kvarchomokkal végezzük, vízzáró rétegrend esetén pedig az erre speciálisan kifejlesztett anyaggal Polimer-homokkal történik.
A terület alapos, több irányú besöprése után kerül sor a vibrálásra. Ez nagyon fontos fázis, ugyanis egyrészt a térkövek ezzel nyerik el végleges helyüket, simulnak össze, válik a felület egyenletessé, másrészt a fugába került anyagok tömörödnek, ülepednek, ezáltal adva meg a felület végleges szilárdságát, terhelhetőségét. A vibráláshoz a területet teljesen kavics és homokmentessé tesszük.
Miután megfelelően levibráltuk a felületet a gumitalpas lapvibrátorral. Az esetleges többlet anyagot összegyűjtjük, ezzel rendezett munkaterületet hagyva hátra megrendelőnk számára.

Átadás, elszámolás: Önnel közösen nézzük át a felületet, az esetlegesen felmerülő javításokat elvégezzük. Miután meggyőződött az elvégzett munka minőségéről és megfelelőnek találta azt, átadjuk a garancialevelet és a számlát. Ekkor kerül sor a kivitelezési díj elszámolására, melyre előzetesen szerződést kötöttünk. A végső költség semmilyen esetben nem lehet nagyobb a szerződésben leírt összegnél. Az elkészült burkolat azonnal igénybe vehető, használható. Köszönjük a bizalmat.

Áraink

Szeretnénk egy irányadó árjegyzéket közreadni, mely segít Önnek egy jó döntés meghozásában. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a feltüntetett árak csak irányadó, nettó árak, mivel a tényleges kivitelezési költséget nagyon sok minden befolyásolja. Ingyenes helyszíni felmérést biztosítunk, melynek során közösen alakíthatjuk ki a végleges kivitelezési árat.

Kérjen részletes árajánlatot, ez Eger 50 km-es körzetében ingyenes.

Térkő lerakása

Földmunka, alap betonozás, tükör kialakítása, térkő lerakása, vibrálása, besöprés. 9.000 Ft/m2-től

Szegélykő elem beépítése

Beton szegélyelem beépítése 1 méteres darabból, beton megtámasztással 2 500 Ft/fm

Kisebb méretű kővel 3 300 Ft/fm

Beton bontás

Kézi géppel vagy munkagéppel, a hulladék konténerbe helyezésével. 2 900 Ft/m2

ACO acélfedrácsos folyóka  beépítése

ACO folyóka beépítés 5 000 Ft/m

Útpadka szegély beépítése

Útpadka szegély beépítés 5 000 Ft/m

Térburkolás galéria

megosztás